Itä-Uudenmaan kylät – tietoa meistä ja sivuistamme

Tämän sivuston tarkoitus on antaa tietoa kyläasumisesta, kylien mahdollisuuksista ja niiden kehittämisestä. Erityisen huomion kohteena ovat Itä-Uudenmaan alueen kylät.

 

Kylämme, lyhyt esittely alueittain

Näiltä kahdelta sivulta löydät tietoa siitä minkälaiset ja mitkä kylät kuuluvat alueeseen ja pienen esittelyn useista kylistä.

 

Alueemme historia lyhyestiEastern Uusimaa villages

Tämä sivusto sisältää tietoa Itä-Uudenmaan historiasta yleisesti sekä kylien kannalta.

 

Alueemme parhaat nähtävyydet

Täältä löydät alueemme hienoimpia ja mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä. Tähdätessäsi matkalle idyllisiin ja perinteisiin kyliin, on välillä hyvä tarkastaa ympäristön tarjontaa ihan kulttuurimielessä. Useista museoista löytyy paljon tietoa esimerkiksi varhaisesta maanviljelystä ja voit päästä ihailemaan vanhoja työkaluja, joilla kylät aikanaan rakennettiin.

 

Elämää kylissä – Hyvät ja huonot puolet

Täältä löydät tietoa siitä, minkälaista kyläelämä oikeastaan onkaan ja mitkä ovat sen sekä hyvät että huonot puolet. Vaikka kyläasuminen onkin mielestämme yksi Suomen erityisimmistä asumismuodoista, ei se sovi kaikille.

 

Alueen luonnon monimuotoisuus

Sivusto kertoo kyliä ympäröivästä luonnosta ja maisemasta. Löydät kaiken tarpeellisen tiedon kunkin alueen tarjonnasta, luonnonsuojelualueista hiidenkiviin ja kartanomaisemiin.

 

Koulutus, työllistyminen ja uramahdollisuudet.

Täältä saat kattavaa tietoa siitä minkälaista koulutus ja työllistyminen on sekä isoissa että pienissä kylissä. Koulutusosuus kattaa tietoa aina ala-asteesta yläasteelle ja lukiosta yliopisto-opintoihin asti. Työllistymisessä tarkkaillaan mahdollisuuksia työpaikan saamiselle ja keinoja millä työpaikan voi tarvittaessa luoda itsekin.

 

 

Kylien kehittäminen nykymaailmassa

Tämä sivu sisältää tietoa kylien tulevaisuuden kannalta tärkeimmästä aiheesta, kylien kehittämisestä. Yhä useamman kylän autioituessa on tärkeää säilyttää tämä historiallinen tapa asua. Erilaisia keinoja kehittää kyliä ja ylläpitää niiden eloisuutta on monia, tähän vaikuttaa erityisesti kylän ominaisuudet ja asukkaat sekä sijainti.

Toivomme vierailijoiden löytävän kattavasti tietoa niin historiasta kuin työllisyydestä ja ehkä saamaan jopa kipinän kokeilla kyläelämää. Kylissä jo asuville tarjoamme tietoa siitä kuinka omaa kylää voi auttaa kehittämällä sitä nykymaailman muuttuvissa ajoissa.